top of page

Sat, Jan 20

|

BSLMC Endoscopy Suites

2024 Nurse & Tech Workshop

Registration is closed
See other events
2024 Nurse & Tech Workshop
2024 Nurse & Tech Workshop

Time & Location

Jan 20, 2024, 7:00 AM – 5:00 PM

BSLMC Endoscopy Suites, 7200 Cambridge St, Houston, TX 77030, USA

About the Event

Schedule:

7:00-8-00: Check-in & Breakfast

8:00-8:10: Welcome & Introduction

8:10-8:30: Group A: Hands-on Transition

8:30-12:10: Group A: Hands-on Training

  • Station 1: Hemostasis 1
  • Station 2: Hemostasis 2
  • Station 3: ERCP 1
  • Station 4: ERCP 2
  • Station 5: ESU 1
  • Station 6: ESU 2
  • Station 7: EUS
  • Station 8: Endoscopic Suturing System 1
  • Station 9: Endoscopic Suturing System 2
  • Station 10: Polypectomy

8:10-12:10: Group B- Lecture:

  • 8:10-10:20AM: Dr. Patel (120 min. Presentation, 10 min. Q&A)
  • 10:25-10:55AM: Dr. Othman (25min Presentation, 5 min. Q&A)
  • 11:00-11:30AM: Dr. Mansour (25min. Presentation, 5min. Q&A)
  • 11:35-12:05PM: Dr. Raju (25 min. Presentation, 5min. Q&A)

12:10-1:10PM: Lunch & Coffee Networking

1:20-5:00PM: Group A- Lecture:

  • 1:20-1:50PM: Dr. Raju (25 min. Presentation, 5 min. Q&A)
  • 1:55-2:25PM: Dr. Othman (25min Presentation, 5 min. Q&A)
  • 2:30-3:00PM: Dr. Mansour (25min. Presentation, 5min. Q&A)
  • 3:05-5:00PM: Dr. Patel (105 min. Presentation, 10min. Q&A)

1:10-1:20PM: Group B Transition to Lab

1:20-5:00PM: Group B: Hands-on Training

  • Station 1: Hemostasis 1
  • Station 2: Hemostasis 2
  • Station 3: ERCP 1
  • Station 4: ERCP 2
  • Station 5: ESU 1
  • Station 6: ESU 2
  • Station 7: EUS
  • Station 8: Endoscopic Suturing System 1
  • Station 9: Endoscopic Suturing System 2
  • Station 10: Polypectomy

5:00: Meeting adjourns

Tickets

  • Nurse Ticket

    $20.00
    Sale ended
  • Tech ticket

    $10.00
    Sale ended
  • Instructor

    $0.00
    Sale ended

Total

$0.00

Share This Event

bottom of page